Avoriaz

Skilejlighed i Avoriaz til leje

Avoriaz er et meget stort skiterræn syd for Genevesøen. Området ligger på begge sider af grænsen mellem Schweiz og Frankrig. Området omfatter mange mindre skisteder samt Chatel, Morzine, Les Gets, Champery, Champussin og Morgins. Alle disse byer er forbundet med lifte og pister, hvilket muliggør mange og lange rundture mellem stederne. Selve Avoriaz ligger i 1800 m højde og er bygget oppe i et saddelpunkt i bjergene oven for Morzine. Avoriaz har en meget speciel byggestil, der får hele byen til at falde i med klipperne.


Lejligheden ligger i den ældre og fredelige del af Avoriaz. Men alligevel er der kun 6 minutter over til et af de to supermarkeder og en masse butikker. Lejligheden har stue med udgang til terrasse med pragtfuld udsigt ned over Morzine. Der er plads til 5-6 personer i 2 kamre. Det ene kammer har to køjesenge, det andet to køjesenge og en dobbeltseng. Stuen har spisebord og en sofagruppe. Der er TV med video. I hjørnet af stuen er der køkken med opvaskemaskine. Der er særskilt toilet og bad med bruse- og karbad. Terrassen giver i godt vejr fantastiske muligheder for at tilbringe afterskiing ude i solen.

SIDSTE NYT: lejligheden er nu færdigrenoveret med nye trægulve med varme, nyt køkken og nye vinduer og døre. Flere uger er ledige før Påske. Se lejelisten.

Lejligheden lejes normalt ud fra lørdag til lørdag.


Hvordan kommer man til Avoriaz?

Ad vejen er der 1300 km fra den dansk tyske grænse. Det kan udmærket gøres på én lang dag, hvor man starter tidligt hjemmefra. Ruten er Hamborg-Kassel-Frankfurt-Basel-Bern-Fribourg-Vevey-Montreaux. Efter nedkørselen mod Genevesøen kører man ad motorvejen mod Grand St Bernard.  Små 10 km efter denne udfletning og lige efter, at man er kommet ned i Rhone-dalen tager man afkørsel efter Villeneuve. Afkørslen følges til højre, og man kommer op på en vej mod Montreux. Et par hundrede meter længere fremme kører man til venstre mod Villeneuve. Man kører nu over Rhone og syd om søen og følger søen rundt indtil byen Thonon. I Thonon drejer man mod syd mod Morzine/Avoriaz.

Man kan enten parkere oppe i Avoriaz eller parkere nede ved svævebanen i Les Prodains. Begge dele koster nu penge. Det koster 8 euro pr person at tage svævebanen. Den kører om aftenen indtil midnat om fredagen og lørdagen. 

Alternativet til at køre derned er tog eller fly til Geneve. Fra både banegård og lufthavn går der bus eller delt taxa op til Avoraiz. Skiidy Gonzales kan anbefales www.skiidygonzales.com.

 Henvendelse til Niels Westergård-Nielsen, tlf +(45) 21442250, email nwn.ccg@cbs.dk