Avoriaz

Avoriaz er et meget stort skiterræn syd for Genevesøen. Området ligger på begge sider af grænsen mellem Schweiz og Frankrig. Området omfatter mange mindre skisteder samt Chatel, Morzine, Les Gets, Champery, Champussin og Morgins. Alle disse byer er forbundet med lifte og pister, hvilket muliggør mange og lange rundture mellem stederne. Selve Avoriaz ligger i 1800 m højde og er bygget oppe i et saddelpunkt i bjergene oven for Morzine. Avoriaz har en meget speciel byggestil, der får hele byen til at falde i med klipperne.

Selv i år med lidt sne andre steder har Avoriaz vist sig som et meget snesikkert sted både fordi pisterne i overvejende grad er nordvendt, men også fordi de er blevet meget dygtige til at preparere pisterne. Endelig har Avoriaz den fordel i usigtbart vejr, at der er en række pister, der går gennem skov.


Lejligheden ligger i den ældre og fredelige del af Avoriaz. Men alligevel er der kun 6 minutter over til et af de to supermarkeder og en masse butikker. Lejligheden har stue med udgang til terrasse med pragtfuld udsigt ned over Morzine. Der er plads til 5-6 personer i 2 kamre. Det ene kammer har to køjesenge, det andet en dobbeltseng. Stuen har spisebord og en sofagruppe. Der er TV med video. I hjørnet af stuen er der køkken med opvaskemaskine. Der er særskilt toilet og bad med bruse- og karbad. Der er et meget hurtigt internet. Terrassen giver i godt vejr fantastiske muligheder for at tilbringe afterskiing ude i solen.

Lejligheden blev i 2019/2020 renoveret med nyt trægulv med varme, nyt køkken med nye hvidevarer, nye vinduer og døre, nye gardiner og malet over det hele.

Lejligheden lejes normalt ud fra lørdag til lørdag, men særaftaler kan indgås. Lejerne står normalt selv for rengøring, men rengøring kan arrangeres. 

Er du interesseret? Så se om lejligheden er ledig


Hvordan kommer man til Avoriaz?

Ad vejen er der 1300 km fra den dansk tyske grænse, lidt kortere fra Puttgarten. Det kan udmærket gøres på én lang dag, hvor man starter tidligt hjemmefra. Ruten er Hamborg-Kassel-Frankfurt-Basel-Bern-Fribourg-Vevey-Montreaux. Efter nedkørselen mod Genevesøen kører man ad motorvejen mod Grand St Bernard.  Små 10 km efter denne udfletning og lige efter, at man er kommet ned i Rhone-dalen tager man afkørsel efter Villeneuve. Afkørslen følges til højre, og man kommer op på en vej mod Montreux. Et par hundrede meter længere fremme kører man til venstre mod Villeneuve. Man kører nu over Rhone og syd om søen og følger søen rundt indtil byen Thonon. I Thonon drejer man mod syd mod Morzine/Avoriaz.

Man kan enten parkere oppe i Avoriaz eller parkere nede ved svævebanen i Les Prodains. Det er i år lidt billigere at parkere i det frie oppe end nede. Til gengæld får man ofte ekstra motion ved at finde bilen i sneen oppe. Der er endvidere en stor parleringskælder oppe, som koster lidt mere end i det frie. 

Alternativet til at køre derned er tog eller fly til Geneve. Fra både banegård og lufthavn går der bus eller delt taxa op til Avoraiz. Skiidy Gonzales kan anbefales www.skiidygonzales.com.